Робоча віза у Польщу категорії Д. “botosh.com” – допомога в отриманні національної візи.

Польська національна робоча віза категорії «D»

Якщо Ви хочете поїхати на роботу до Польщі, Вам необхідно оформити візу. Перед оформленням необхідно визначити мету поїздки та термін перебування. Якщо Ви їдете на роботу, на тривалий час, то ця стаття Вам допоможе розібратися в усіх тонкощах відкриття візи. Для тривалої поїздки у Польщу з легальним працевлаштуванням відкривається Польська національна робоча віза категорії «D». Отримати її можна на основі запрошення роботодавця, тобто «Oświadczenia», або на основі воєводського запрошення, тобто «Zezwolenie». Віза на основі «Oświadczenia» – національна (посилання на статтю про національну візу) терміном 180/360 та шенгенська терміном 90/90. Як відрізнити, яке у Вас запрошення – інформація про це зазначена після дати початку праці, тобто після слів przez okres – 6 (національна віза 180/360), або 3 (шенген віза 90/90). Запрошення виготовляється близько 3-5 робочих днів.

Річна віза у Польщу

Віза на основі «Zezwolenie» є річною та відкривається 360/360 навіть коли запрошення видане на два роки. «Zezwolenie» виробляється близько місяця і на його основі виготовляється польська національна віза категорії «D». Можливо Ви захочете під час перебування у Польщі відвідати і інші країни Європи, але так як шенгенська віза (посилання на статтю про шенгенську візу) відкривається терміном тільки на 90 діб, а час Вашого перебування перевищує допустимий термін перебування, то можете бути спокійні, віза типу D надає право транзитного проїзду по території інших країн Євросоюзу та право перебувати у країнах шенгенської зони терміном до трьох місяців протягом пів року.

Необхідні документи для відкриття робочої візи

– анкета – її можна отримати у нашому офісі чи візовому центрі;

– 2 фото, розмір 3.5 х 4.5 см – фото повинне бути зроблене не більш, ніж 6 місяців тому;

– оригінал квитанції оплати сервісного збору (18,5 євро);

– закордонний паспорт + копії всіх сторінок з відмітками;

– внутрішній український паспорт + копії всіх сторінок з відмітками;

– страховий поліс на весь період перебування + копія;

– документ, який підтверджує мету поїздки:
1) запрошення на працю 180/180 або 180/365, зареєстроване в Повітовому бюро праці + ксерокопія.
2) запрошення на працю 365/365, видане Воєводським управлінням.
3) з метою отримання першого, другого та третього ступеню освіти, або здобуття рівня магістра:
+ довідка з навчального закладу, або курсів у Польщі, яка підтверджує зарахування іноземця на навчання.
+ графік навчання, необхідна кількість годин та дні навчання;
+ якщо курси платні, необхідне підтвердження оплати за навчання.
4) якщо у Вас є карта поляка для використання прав, які вона надає, то необхідно предявити: її оригінал  та ксерокопію.

Перед записом на подачу документів на шенгенську візу необхідно оплатити сервісний збір у розмірі 18,5 євро, а безпосередньо при подачі документів – консульський 35 євро, на національну візу консульський збір відсутній. Розгляд документів триває близько тижня. Варто пам’ятати, що якщо у Вас національна польська віза, а не шенген, то всі в’їзди та виїзди повинні бути через Польщу. Це потрібно, щоб просто та без зайвих проблем отримати наступну візу.

Ми надаємо допомогу: у відкритті віз, отриманні необхідних документів та запрошень.

Ваш коментар буде першим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.